SKUESPILLERNE

"Og så kom han... Ut fra de dype krattskogene…

 

Det Brunstige Beistet.

Med støvler av slangeskinn.

Og lue farget rød fra tusen jomfruers brusende blod.

 

En hjerteløs ravn. Nattens fyrste. Nisferatu".

SKUESPILLERNE & KARAKTERENE

MJØLKIOR - spilt av Frode Halsen

Frode Halsen er en levende bartenderlegende i Oslos rockemiljø. I over to tiår har han stått bak disken på Last Train, og tidligere på Rock All. Det må anses som en bragd å ha fått lokket han med på et slikt prosjekt. But...beware Gandalf...there´s a new kid on the block... Bøndenes Brorskap går for 96% verdensheredømme.

LAURITZ - spilt av Bjørn Hinkel

Bjørn Hinkel har i et par tiår jobbet med lyd. Og for å gjøre en ting klinkende klart. Han er jævlig god på lyd. Når han lager lyd selv er det ofte i form av sarkastiske kommentarer til fortvilelse og muntrasjon for folk i nærheten. Skuespill har han ikke drevet med før. Men jaggu har ikke også han vært bartender på Last Train gitt. Og Elm Street. Hva er det med bartendere og slikt et talent for patos og kunstnerisk utfoldelse...?

TURID - spilt av Eli Rueness

Eli Rueness jobber til daglig som forsker innen feltet evolusjonsbiologi ved universitetet i Oslo. Den vitenskapelige metodens rasjonelle nøkternhet kaster hun glatt pokkerivold når hun trer inn i rollen som den noe plagede, men godmodige Turid i filmen. Minimal skuespillererfaring. Maksimal tilstedeværelse.

GUDMUND - spilt av Peter Tjølsen

Peter Tjølsen ja.... Kjempen. 202 cm høy. Halvt skotsk. The pride of Scotland. The shame of Norway. En smått legendarisk figur i Oslos rockemiljø som selv har drevet med booking av artister siden 90-tallet. Han har også jobbet innen radio-og tv. Og skuespillererfaring..? Jaggumeg... I de senere år har han vært med i en rekke kortfilmer av Matt Willis Jones, der det sannelig har blitt noen fine priser også.

INGVAR - spilt av Ketil Johansen

Ketil Johansen. Det finnes ikke makan. Dette er Stovners store sønn. Jobbet på Posten siden 1987. Med sin kraftfulle utstråling fremstår han som en gudommelig miks av Marlon Brando og Fleksnes. Ketil elsker Ramones, New York Dolls, The Stooges, Fleksnes, hunder, øl og har aldri drevet med skuespilleri før. Skuespill er lissom ikke helt Ketil, for han er 100% ekte - men jaggumeg ble vi overrasket gitt...

NISSENS SØNN - spilt av TK Jenssen

TK Jenssen er en gammel pønker og rabagast som i de senere år har fartet rundt på de syv hav på leting etter sin hvite hval. Om han har funnet den hvite hvalen sier han lite om - for som skippere flest er han relativt fåmælt av natur. Så gjenstår det å se om han i filmen finner sin hvite hval - eller var det far..?

TROLLGEIR - spilt av Torgeir Waldemar Engen

Torgeir Waldemar Engen er kanskje best kjent som musiker under sitt artistnavn Torgeir Waldemar. Et artistnavn som er besynderlig likt sitt opprinnelige navn. En mann som liker å gjøre det enkelt skulle man kanskje tro..? Men neida... kompleksiteten er sterk såvel i Engens karakter Trollgeir Voldemort som i den fantastiske musikken han skaper når trollkappa er kastet. Torgeir har også bidratt med den flotte låten "Peace Song" til Bøndenes Brorskap.

NYCO - spilt av Ida Gulliksrud

Ida Gulliksrud debuterer som skuespiller, som tilfeldigvis er laget av hennes ektemann Pål Erik Gulliksrud, som selvfølgelig ikke opererer på et symbolsk nivå når kona tildeles rollen som filmens heks. En rolle hun briljerer i må sies. For tiden tar hun lærerutdanning, og har tidligere en mastergrad i midtøstenkunnskap. Flydd mye har hun også. Ikke på kosteskaft som hekser flest, men fordi hun tidligere har jobbet som flyvertinne.

SELMER - spilt av Jaan Saarnak

Jaan Saarnak er halvt svensk, halvt norsk, og resten estlending. Og ikke på langt nær så gjerrig som sin karakter, Selmer. For tiden jobber han i Statens Vegvesen, og har i tillegg en mastergrad i litteraturvitenskap, Sveise med elektroder og gass kan han også. En skikkelig råtass. Grodan! Kuddan! Tårtan! Arvika! Ørebro! Uddevalla! Kuddevalla! He´s been everywhere, man!

TULLA - spilt av Marte V.

Marte V. jobber til daglig som selvstendig næringsdrivende innen grafisk design. Hun har også hatt mange nyttige innspill til filmen, og skal lage filmplakaten til Bøndenes Brorskap.

KASUS - spilt av Pål Erik Gulliksrud

Pål Erik Gulliksrud spiller den kraftig underbitte Kasus - et kroneksempel på hvilke genetiske vidunderligheter generasjoner med innavl kan avstedkomme. Gulliksrud har også skrevet og regissert filmen om Bøndenes Brorskap.

NISFERATU - spilt av Ole Jacob Erdal

Ole Jacob Erdal har i likhet med mange av de andre skuespillerne en fortid på Last Train. Både foran og bak disken. Bak disken som en bartender av aller ypperste kvalitet, men når han er på den andre siden av disken kommer Nisferatu frem når tusmørket senker seg. Dog ikke i form av en hjerteløs ravn, men som en beryktet skøyerfant. Han har også tidligere vært daglig leder på Vulkan og er nå mathøvding på Tøyengata Bodega.

KRØSUS - spilt av Simon Paus

Simon Paus ja...du gjettet riktig...jobber også som bartender på Last Train. I tillegg holder han på å utdanne seg til sykepleier, og spiller i det glimrende retro-futuristiske synth-rock bandet Gerilja, som også har bidratt med filmmusikk til Bøndenes Brorskap. Den Krøsus den Krøsus....

KARSTEN - spilt av Roar Ask

Roar Ask spiller den nidkjære bonden Karsten med en slik en naturlig innlevelse at det sier seg selv at han er en lokal lierbygding. Til daglig holder han styr på sykehusets ambulansesjåfører etter flere år i førersetet selv. Han er en av de ytterst få i filmen med skuespillererfaring, og han har vært med i en rekke revyer ved Drammen teater.

LEIEMORDEREN - spilt av Arne Chr. Rødby

Arne Chr. Rødby jobber for Forsvaret og er klubbleder ved Aker Solutions. En hardbarka fagforeningsmann fra Lier. Skal man ha ting gjort så er ikke Herr Rødby den dummeste å kontakte. Men om han påtar seg slike oppdrag som i "Bøndenes Brorskap" er vel heller tvilsomt. Eller...?

BERIT - spilt av Jennie Hagevik Bringaker

Jennie Hagevik Bringaker er mer scenevant enn resten av "Brorskapet" og er utdannet ved Akademiet for Scenekunst. Hun har stadig nye kunstprosjekter på gang, og har sitt stiftet sitt eget kunstneriske selskap kallt "Trollkrem". Som man kan se fra filmen, så ofrer hun (nesten) alt for kunsten.

SUPMUND - spilt av Engle W. Steen

Engle har i en årrekke vært en lederskikkelse innen rockabillymiljøet, og var innehaver av den legendariske butikken "Angel´s Speed Equipment" fra 1999 - 2015. Her debuterer han som skuespiller i skikkelsen til den kloke brumlebassen, Supmund (Gudmunds far).

MAGEDANSERINNEN - spilt av Jenny Lovise Stauret

Jenny er lærer, instruktør, koreograf og magedanserinne, og har holdt på med dette....lenge. Det skal sies at hun er halvt brasiliansk, noe som utbalanseres på en ytterst pikant måte ved at den andre halvdelen er hadelending.

ASTROBURGER - spilt av ASTROBURGER

Astroburger behersker kunststykket å spille seg selv med imponerende bravur og finesse. Har Astroburger etter over ti studioalbum nådd inn til sin kunstneriske kjerne med den magiske dansebandlåta "Når Hedersbonden lokker..."? For Astroburger, med Geir Stadheim i spissen, har tryllet frem de vidunderligste pop-psykedelia perler helt siden 1988. Ikke hørt om dem..? Gjør noe med det!

KONFERANSIEREN - spilt av Erik Flåten

Erik Flåten er en ekte Lierskauing. Og en primus motor sådan. Med pågangsmot som en brunstig galte står han for både revyer og quiz i lokalsamfunnet. Og når han ikke er opptatt med fritid jobber han som rørleggermester. Mange flotte filmer har jo blitt laget om rørleggeren som kommer på besøk. Erik har nok sett de fleste.

MOTORSYKLISTEN - spilt av Marius Johnsen

Marius Johnsen spiller motorsyklisten fra Slåttebråtan. Han er en nevekyndig motorsykkel-entusiast og har garasjen full av gamle flotte restaurerte motorsykler. Marius er til daglig big boss man på Maxbo Harestua, og er også vokalist i det beryktede bølle-punkbandet The Abusers som herjet som verst på 90-tallet.

FORTELLERSTEMME - Kristopher Schau

Kristopher Schau. En mann. En stemme. Tusen talenter.