OM BØNDENES BRORSKAP

"Og så kom han... Ut fra de dype krattskogene…

 

Det Brunstige Beistet.

Med støvler av slangeskinn.

Og lue farget rød fra tusen jomfruers brusende blod.

 

En hjerteløs ravn. Nattens fyrste. Nisferatu".

REGI, MANUS & PRODUSENT:

Pål Erik Gulliksrud

 

FOTO, KLIPP, LYD & TEKNISK REGI:

Gunnar Knutsen

 

 

Utgivelsesår: 2016

Lengde: 91 min.

Aldersgrense: 18 år

Farger + sort/hvitt

Nå som leiefilm på Vimeo!

HANDLINGEN

Bøndenes Brorskap – Franske Fristelser er en absurd komedie som mikser et brutalt bygdedrama med dekadense, kokain, S/M og jetsetliv på den franske rivieraen. Samt sterke elementer av okkultisme, skrekk, bisarr folklore, og sykelig hjemmebrent-idyllisering.

I korte trekk handler filmen om en bygd, Rypekroken, som herjes av en nisselignende skapning – Nisferatu – det brunstige beistet. Den skjelmske nissen forfører de lettlivede budeiene, og de arme bøndene inngår en pakt i kefir og blod - Bøndenes Brorskap. De sverger hevn og dreper til slutt beistet, men Nisferatu har gjort en av budeiene gravid. Hun føder alene i skogen og setter halvnissen igjen for å dø. Men 18 år senere kommer nissens sønn tilbake for å hevne sin far. Halvnissen oppsøker Rypekrokens overhode, den stormannsgale hjemmebrentskongen Mjølkior, og spiller på den tidligere hedersbondens forfengelighet. Halvnissen lokker de troskyldige bøndene ned til den franske rivieraen – til en kultur så fremmed og sofistikert - at ingen bønder har overlevd der lengre enn 48 timer. I Nice - i oldtiden kjent som Nizzum, Nissenes by – venter den onde trollmannen Trollgeir. Mjølkiors gamle fiende og konkurrent...

 

PROSESSEN

Pål Erik Gulliksrud er filmens regissør og manusforfatter. Han vet egentlig ikke en dritt om noen av delene, men har krummet nakken og gjort det allikevel på pur faen. Gunnar Knutsen / Tumblewine Films, er filmens profesjonelle alibi, og har med en stødig skjelvende hånd stått for det filmtekniske. Han har stått for både teknisk regi, klipp, spesialeffekter og fotografering. Bøndenes Brorskap - Franske Fristelser kretser rundt Gulliksruds bondegård, Rypekroken, på Lierskogen. Et stramt budsjett har gjort at bonden selv har snekret og sveiset mye av rekvisitter og innretninger, handlet kostymer og klær i bruktbutikker, og kjørt rundt på utrettelig leting etter spennende locations. Det har blitt brukt håndplukkede folk i venne-og bekjentskapskretsen til rollene. Hvis man ser bort fra Kristopher Schau som leser fortellerstemmen, så har kun to noe skuespillererfaring fra tidligere... Og de har begge, i likhet med resten av gjengen, holdt på å gå fra forstanden flere ganger i løpet av den møysommelige prosessen. Dette skal og må aldri gjentas. Det rene skjære vanvidd har det vært.... Så takk til alle for tålmodigheten i prosessen med å lage Bøndenes Brorskap - Franske Fristelser..